Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ajan Virrassa – Matti Vesasen veistoksia

syyskuu 5, 2019 - 13:00 - 16:00

|Toistuva Tapahtuma (Katso kaikki)

An event every day that begins at 13:00, repeating until syyskuu 6, 2019

One event on syyskuu 7, 2019 at 11:00

Lahden Vanhalla Haulitehtaalla ”Ajan virrassa” -näyttelyssä on esillä kuvanveistäjä Matti Vesasen veistoksia. Seitsemättä kertaa järjestettävä Haulitehtaan syysnäyttely esittelee laajan kattauksen Vesasen viime vuosien töitä. Veistoksia on esillä talossa ja puutarhassa.

Vesanen tutkii ihmisen sisäisiä tunnetiloja ja jännitteitä, jotka välittyvät veistosten pysähtyneissä liikkeissä – hartsiin, kipsiin tai pronssiin valetuissa elävissä hetkissä. Osa näyttelyn veistoksista on rikottuja ja paloista uudelleen kasattuja. Teosten kulunut patinointi ja rikkinäisyys kuvaavat aikaa ja kaiken katoavaisuutta. Veistokseen on taltioitunut jokin hetki menneisyydestä. Hetki on jo mennyt, mutta veistos on säilönyt muiston siitä. Edes veistos ei ole kuitenkaan ikuinen, aika vaikuttaa myös siihen. Pinta patinoituu ja kuori murenee, mutta niin kauan kuin jotain on jäljellä, on jäljellä myös aavistus siitä hetkestä, joka joskus oli.

 

The exhibition ”In the Stream of Time” at the Old Shot Tower in Lahti displays a large selection of recent works by local sculptor Matti Vesanen. The pieces on show at the seventh annual Autumn Exhibition at the Old Shot Tower capture human emotions and tensions in resin, plaster and bronze. Some of the works have first been broken and then reassembled, illustrating the passing of time and the fleetingness of everything. The sculptures retain a glimpse of the past: while the moment itself is already gone, the sculpture carries a memory of it. And yet time makes its mark on the sculpture, too. The surface becomes patinated and the shell crumbles, but as long as something of it remains, so remains a trace of the moment that once was.

Tiedot

Päivämäärä:
syyskuu 5, 2019
Aika:
13:00 - 16:00
Tapahtumaluokat:
, , ,

Tapahtumapaikka

Lahden Vanha Haulitehdas
Mattilanmäenpolku 3
Lahti, 15140 Finland
Puhelin:
https://www.facebook.com/LahdenVanhaHaulitehdas/

Järjestäjä

Matti Vesanen
Kotisivu:
https://mattivesanen.com/