Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Roskaruno GoGo

elokuu 29, 2018 - syyskuu 1, 2018

Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi

Roskarunopelin voi ladata android-laitteisiin Google Playsta:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.UnityTreenit.RoskarunoGoGoDemo

Roskaruno GoGo on mobiilipeli, jossa rakennetaan runoja löydetystä materiaalista. Roskarunopelin kaikki sanat ovat peräisin roskista, joita lahtelainen kirjailija Heikki Saure on kerännyt 25 vuoden ajan.

Roskarunopeliä esitellään Kahvila Oskarissa lauantaina 1.9. klo 14 tilaisuudessa, jossa kuka tahansa saa esittää roskarunopelillä tekemiään runoja.

Roskarunopelin sovellus on demoversio. Sen tekijät toivovat saavansa Lahti Fringe Festivalin yleisöltä palautetta, jota hyödynnetään sovelluksen kehittämisessä kohti lopullista tuotetta. Roskarunopelin demosovellus toimii android-mobiililaitteissa. Myöhemmin peli on tarkoitus saada toimimaan myös muilla mobiililaitteilla ja VR-laseilla.

Roskarunopelin tekemiseen ovat osallistuneet Matti Anttila ja Johan Kiintola. Myös Matti Anttilan nuorille pelintekijöille suunnattu UnityTreenit-pelipaja on ollut mukana roskarunopelin kehittämisessä.

Roskarunopelin tekemistä on tukenut AVEK.

Roskarunopelin käyttöohje

Roskarunoja pääsee helpoiten rustaamaan D-signer -kuvaketta painamalla. Kun näpäyttää Kerätty satunnainen -kuvaketta, näytölle ilmestyy sanoja, joilla voi ryhtyä tekemään runoa. Sanoja voi liikutella, tallentaa ja poistaa. Sanojen tallentaminen onnistuu nuoli-näppäimestä ja poistaminen roskakori-kuvakkeella. Sanoja voi pyöritellä vihreätä nuolikuvaketta painamalla. Sanoja saa lisää, kun painaa uudelleen Kerätty satunnainen -kuvaketta.

Kun runo on valmis, sen saa tallennettua painamalla kuvaketta: Tallenna työ. Runo tallentuu galleriaan, josta sen voi jakaa muiden nähtäväksi täppäämällä runoa ja sen jälkeen Jaa-painiketta. Suosittelemme käyttämään Instagramia: #roskarunogogo

Valmiiseen roskarunopeliin tulee karttaselain ja hahmoja, joilla voi liikkua kaupungin kaduilla, poimia itse roskia ja käyttää niitä runojen tekemiseen. Demoversiossa tämä ominaisuus ei vielä toimi.

Jos tulee teknisiä ongelmia pelin kanssa, ota yhteyttä pelintekijään:

Matti Anttila
puh. 0405762562

Kirjoituksia maasta (Writings off the Ground) is based on pieces of paper and other objects with handwritten text, numbers or other markings which have been found off the ground. Heikki Saure has been collecting these writings for more than 20 years.

Now collecting these writings has gone virtual with Roskarunopeli GoGo, which is a mobile application for making poetry. These poems will be read 1st of September 2PM at Kahvila Oskari.

Heikki Saure is a writer and artist living in Lahti, Finland.

Tiedot

Alkaa:
elokuu 29, 2018
Loppuu:
syyskuu 1, 2018
Tapahtumaluokat:
, , , ,

Tapahtumapaikka

Katu/Street

Järjestäjä

Roskarunopeli