Usein kysyttyä

Olemme koostaneet tälle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä Lahti Fringe Festivalista. Jos et löydä hakemaasi tietoa, olethan meihin yhteydessä.

Milloin esiintyjät saavat vahvistuksen esiintymisestään?

Ulkomaalaiset artistit hakevat pohjoismaisen Nordic Fringe Networkin kautta haussa mukana oleviin pohjoismaisiin Fringe-tapahtumiin vuodenvaihteessa. Hakemukset käsitellään mahdollisimman pian alkuvuoden aikana, jotta kansainväliset artistit ehtivät tehdä apurahahakemukset, sekä mahdolliset viisumianomukset ja niihin liittyvät kutsut.

Kotimaisille artisteille mahdollistetaan haku erikseen keväisin.

Saavatko esiintyjät esiintymispalkkioita?

Fringen konseptiin kuuluu, että esiintyjille ei makseta esiintymispalkkioita. Esiintyjille kuitenkin tarjotaan valmis tapahtumapohja, jossa on esiintymispaikat ja -alueet, turvallisuusjärjestelyt, tapahtumaluvat, viestintää ja markkinointia, valmis yleisö ja hyvä meininki.

Jokainen esiintyjä voi myös itse myydä lippuja, merchandise-tuotteita tai hankkia sponsorin. Myös apurahoja kannattaa hakea, tiedot näistä löytyvät koostetusti osoitteesta: saatiotrahastot.fi.

Lahti Fringe Festival ei koordinoi lipunmyyntiä, joten jokainen esiintyjä huolehtii tästä itse.

Miten esiintyjät on valittu?

Esiintyjät valitaan ensisijaisesti sopivan esiintymispaikan mukaan. Mikäli toiveissa on paikka, jota Lahdessa ei ole mahdollista tapahtuman yhteydessä tarjota, ei valitettavasti kyseistä artistia voida ottaa mukaan tapahtumaan.

Pyrimme ohjelmistossamme mahdollsimman laajaan kattaukseen eri taiteenaloista ja esiintymisen muodoista. Valintaraati käy läpi kaikki hakemukset.

Järjestäjillä on myös oikeus olla ottamatta ohjelmistoon esityksiä, joissa on liian voimakas poliittinen, uskonnollinen tai seksuaalinen painotus tai mikä on voimakkaasti syrjivää ja ihmisarvoja loukkaavaa toimintaa.

Miksi Lahti?

Koska Lahti! Lahti sijaitsee huikealla paikalla, hyvien kulkuyhteyksien päässä. Lisäksi meillä on monipuolinen kulttuurielämä ja hullunrohkeita tekijöitä.

Tarkoitus on nostaa Lahden profiilia tapahtumakaupunkina, talviurheilu on meillä jo tuttu juttu, mutta myös vähälumisiin vuodenaikoihin on hyvä saada lisää sisältöä esimerkiksi kulttuuritapahtumista kuten Lahti Fringe Festival.

Miten esiintymispaikat on valittu?

Lahti Fringe Festivalissa valitaan esiintymispaikat ensisijaisesti siten, että kyseinen tila on jo entuudestaan hyväksytty kokoontumistilaksi, jolloin tila tarjoaa lähtökohtaisesti turvalliset olosuhteet. Lahden kaupunki tarjoaa tapahtumalle omia tilojaan, Lisäksi tapahtumaan haetaan myös Lahden kaupunkikonserniyhtiöiden tiloja ja muiden yksityisten tahojen tiloja.

Miten muut toimijat pääsevät mukaan tapahtumaan?

Lahti Fringe Festival haluaa lahtelaiset kauppiaat, yrittäjät ja muut toimijat mukaan tapahtumaan. Toivomme yrittäjien kehittelevän teräviä tarjouksia, pitävän liikkeitään auki festivaalin ohjelmaa mukaillen ja hyödyntävän festivaalia kaikin tavoin. Voit myös tarjota omaa tilaasi esiintymispaikaksi!

Yhdistykset ja muut organisaatiot voivat tarjota omia ohjelmiaan tai paikkaa muille tulla esiintymään. Lahti Fringe on koko kaupungin yhteinen tapahtuma!

Pitääkö esiintyjän huolehtia luvista tai vakuutuksista?

Tapahtumanjärjestäjällä on tapahtuman vaatimat vakuutukset ja luvat mm. lakisääteinen vastuuvakuutus. Tapahtuman kautta kootusti koordinoituu lisäksi koko tapahtuman viranomaisilmoitukset, turvallisuus- ja tapahtumaluvat, katutilojen järjestyksenvalvonta ja Teosto/Gramex-ilmoitukset.

Esiintyjäryhmä/esiintyjä vastaa omasta esityksestään, eli esiintyjillä tulee olla itselleen tapaturmavakuutus. Vakuutuksen muoto toki riippuu esiintyjäryhmästä, eli onko esiintyjätaho yhdistys, ohjelmatoimisto, sirkusryhmä, yksityishenkilön vakuutus tms.

Miten Lahti Fringe markkinoi esiintyjiä?

Lahti Fringen organisaatio markkinoi kaikkia esiintyjiä eri sosiaalisen median kanavissa sekä lahtifringe.fi-verkkosivuilla. Meillä on myös mahdollisuus tehdä flyereita ja printtimainontaa. Tapahtumaan odotetaan yli 100 esiintyjäryhmää, joten toivomme myös esiintyjän markkinoivan produktiotaan omien kanaviensa kautta.

Lähetä meille sähköpostia

Jos vastausta ei näiltä sivuilta ja viereisestä laatikosta löydy, laita vain postia meille: lahtifringe@gmail.com

Yhteystiedot