Lahti Fringe Festival mukana ympäristöpääkaupunkivuodessa

2021 on erityinen vuosi Lahdessa, sillä kaupunkimme on valittu vuoden ympäristöpääkaupungiksi. Tämän nimityksen myötä olemme pohjoisin ympäristöpääkaupunki koskaan.

Matka ympäristöpääkaupungiksi alkoi jo 70-luvun loppupuolella. Tuolloin alkoi Lahden kaupungin vesiensuojelutyö, kun kaupungin jätevesien laskeminen Vesijärveen lopetettiin. Vuosikymmenien kuluessa Lahdessa on tehty mittavia ympäristötekoja puhtaamman luonnon hyväksi. Näistä suurimpana voidaan mahdollisesti mainita Vesijärvi I -projekti; vuosikymmeniä jatkunut Vesijärven suojelu- ja kunnostustyö, joka on tuonut kaupunkiin tärkeää ympäristöosaamista.

Lahden kaupungilla on selkeä visio ympäristökaupungin tulevaisuudesta ja rohkeat ilmastotavoitteet vision toteutumiseksi. Kaupunki tähtää hiilineutraaliuteen vuoteen 2025 mennessä, kymmenen vuotta ennen Suomen hallituksen asettamaa tavoiteta ja 25 vuotta ennen EU:n asettamaa tavoitetta. Kaupunki tavoittelee myös 80 % leikkausta kasvihuonepäästöihin vuoden 1990 tasosta vuoteen 2025 mennessä.

Tiesitkö, että Lahti Fringe Festival on osa ympäristöpääkaupungin virallista ohjelmaa? Tapahtumassamme ympäristöteema nousee esiin mm. esitysten sisällöissä ja toiminnassamme. Tapahtumapaikat sijaitsevat keskustan alueella kävelymatkojen päässä toisistaan, joten kävijät pääsevät osallistumaan tapahtumaan hiilineutraalisti. Tapahtumapaikoilla huolehditaan myös kierrätyksestä, joten ylimääräistä turhaa jätettä ei pääse syntymään. Ympäristövastuullisuutta tapahtumassamme tukee myös esitysten online-striimaus.  Näiden striimien avulla saamme mukaamme liudan kansainvälisiä artisteja ilman matkustuspäästöjä.

Osallistu sinäkin mukaan tekijöiden joukkoon! Osoitteesta greenlahti.fi/osallistu löydät vinkkejä erilaisiin ympäristötekoihin, joihin sinäkin voit vaikuttaa.

Nähdään syyskuussa ympäristöystävällisissä merkeissä Lahti Fringe Festivaleilla!