Lahti Fringe Festival kutistuu kaksipäiväiseksi

Lahti Fringen logo ja uusi päivämäärä 4.-5.9.2020.

Lahti Fringe -taidefestivaalin kesto puolittuu, kun aiemmin nelipäiväisenä järjestetty tapahtuma on tänä syksynä kaksipäiväinen. Perjantaina ja lauantaina 4.-5.9. Lahden keskustassa järjestettävä tapahtuma tiivistyy koronaviruksen aiheuttamien rajoitusten vuoksi.

– On harmillista, että jouduimme koronan vuoksi perumaan kaikki kansainväliset artistit.  Tämän vuoksi esitysten määrä väheni merkittävästi ja tästä syystä tiivistettiin koko tapahtuman kestoa. Kansainväliset artistit kuitenkin toivovat pääsevänsä tulemaan Suomeen ja Lahteen ensi vuonna, joten jaksetaan odottaa heitä vuoden verran ja nautitaan kotimaisesta osaamisesta tänä vuonna, kertoo Lahden kaupungin tapahtumapäällikkö Inkeri Määttä.

Tänä vuonna kolmatta kertaa järjestettävä Lahti Fringe Festival jatkaa Lahden Taidelauantain perinnettä ja tuo kaupungin katukuvaan taidetta kaikkien saataville. Sekä sisätiloissa että ulkona olevissa esityksissä huolehditaan tapahtumaan osallistuvien turvallisuudesta turvavälein ja käsihygieniasta muistuttamalla. Tapahtuman järjestävä Lahden kaupunki myös noudattaa muita viranomaisten ohjeita ja määräyksiä, ja tapahtuman järjestelyt tehdään sen mukaisesti.

Koronviruspandemia on vaikuttanut Fringe-festivaalien järjestämiseen eri puolilla maailmaa keväästä lähtien. Turussa toista kertaa järjestettävä FinFringe jouduttiin siirtämään toukokuulta loppuvuoteen ja yli 70-vuotias Edinburgh Festival Fringe teki digiloikan ja siirtyi livestriimauksien ja digitaalisten esitysten maailmaan.

Tiiviimmästä aikataulusta huolimatta Lahti Fringen artistihaku on edelleen auki 23.8. asti. Erityisesti perjantaille 4.9. toivotaan katuesiintyjiä, muusikoita ja muita taiteen tekijöitä, sillä samana päivänä järjestetään Lahti City ry:n Yhden Illan Juttu. Ostostapahtuman yhteydessä on myös tarkoitus tuoda taidetta sinne missä sitä ei ole aikaisemmin totuttu näkemään. Mukaan voi hakea lahtifringe.fi -sivuilta löytyvän hakulomakkeen kautta.