Toimitaan turvallisesti tapahtumassa

Kuvituskuva

Turvallisuus on tapahtumien tärkein asia. Tämä tarkoittaa yleisöjen, artistien ja tapahtuman työntekijöiden turvallisuutta. Koronaepidemian aikana korostuu erityisesti terveysturvallisuuden huomioiminen.

Turvallisuus on osa vastuullisuutta. Toimimalla jokainen vastuullisesti omalta osaltamme, varmistamme, että tapahtumissa on sekä mukava käydä että tehdä töitä. Uusien turvallisuuskäytäntöjen omaksuminen vaatii nyt meiltä jokaiselta aktiivista vastuullisuuden muistamista, jotta omaksumme tapahtumien uuden normaalin. Vastuullisesti toimimalla voimme edesauttaa sitä, että tapahtumia voidaan yhä järjestää.

Muista siis nämä ohjeet, kun osallistut Lahti Fringe Festivaliin:

  • Pidä 1-2 metrin turvaväli eri seurueiden kesken. Työntekijät ja järjestyksenvalvojat muistuttavat kyllä, jos tämä meinaa unohtua.
  • Pidä huolta käsihygieniasta. Tapahtumapaikoilla on käsidesiä tarjolla, joten käytä sitä.
  • Tämänhetkinen suositus kasvomaskien käytöstä ei edellytä maskien käyttöä tapahtumissa. Tämän takia Lahden kaupunki ei jaa omissa tapahtumissaan ja tilaisuuksissaan maskeja osallistujille, eikä niiden käyttöä edellytetä osallistujilta. Kaupunki korostaa turvallisuudessa hyvän käsi- ja yskimishygienian sekä turvavälien merkitystä.
  • THL:n linjauksen mukaisesti, kaikkien yli 15-vuotiaiden on hyvä käyttää maskia niissä tilanteissa, joissa lähikontaktia ei voi välttää, kuten joukkoliikenteessä. Tapahtumassamme esimerkiksi Vaahterasalin esityksissä aulaan ja käytäville voi syntyä ruuhkia, joten tällaisissa kohdissa maskin käyttöä suositellaan.
  • Älä tule kipeänä tapahtumaan, vaikka poisjääminen harmittaisikin. Jos olet ostanut lipun ennakkoon esitykseen, etkä pääse paikalle, ota yhteyttä lipun myyneeseen toimijaan.

Me osaltamme varmistamme turvallista tapahtumaa yleisön lisäksi myös esiintyjille ja henkilökunnalle desinfioimalla käytössä olevat pinnat (mikrofonit, pöytäpinnat jne), pitämällä yllä tarvittavaa siisteyttä ja valvomalla yleistä järjestystä. Ollaan vastuullisia yhdessä!

Artikkelissa käytetty lähteenä Tapahtumateollisuus ry:n 19.8. julkaistua uutista.